Spinazie salade met spekjes 

 

Voor deze salade neem je bij voorkeur jonge bladspinazie. De blaadjes van de jonge bladspinazie zijn wat kleiner en wat knapperiger en dus minder "taai" dan de gewone bladspinazie. 

De combinatie van de knapperige, malse spinazieblaadjes met de krokant uitgebakken spekjes is een "match made in heaven" wat mij betreft.

Met de overige ingrediënten kun je eigenlijk alle kanten op.

Waar ik altijd op let is dat ik zo veel mogelijk verschillende smaken en texturen aan mijn salades toevoeg. In dit recept heb ik het dan bijvoorbeeld over het zacht-zoete van de tomaatjes, het zout van de spekreepjes, de crunch van de paprikareepjes, een beetje pit van de rode ui etc.

Op deze manier wordt iedere hap een explosie van smaken en texturen. 

Omdat deze salade al vrij uitgesproken smaken heeft hou ik de dressing simpel.  

 

De ingrediënten:       (voor twee personen) 

2 flinke handen vol jonge bladspinazie (gewassen)

1/2 komkommer in blokjes 

1 flinke hand vol cherrytomaatjes gehalveerd

1/2 gele (of rode) paprika in reepjes

125 gram gerookte spekreepjes 

1/2 rode ui in halve maantjes

een klein beetje fetakaas verkruimeld

Voor de dressing: 

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

versgemalen peper naar smaak

 

En zo maak je het: 

Bak de spekjes uit in een pan met anti aanbak laag zonder boter of olie. 

Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier, 

Leg de spinazie onderin de kom. 

Verdeel de andere ingrediënten er over, inclusief de uitgelekte spekjes. 

Let op dat je niet te veel fetakaas toevoegt. De spekjes zijn namelijk al vrij zout en de fetakaas voegt nog meer zout toe. 

De enige reden waarom ik toch een beetje fetakaas toevoeg is vanwege de textuur die deze toevoegt. Het zacht-romige van de feta in combinatie met de andere texturen is echt een heerlijke combinatie.  

 

Serveer met (stok)brood

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.