Zalm met peterselie-aardappeltjes en broccoli

 

Broccoli en vis staat hier regelmatig op tafel. Het is ook zo'n geweldige combinatie. 

Deze keer combineerde ik de broccoli met zalm, maar je kunt ook een ander visje nemen,

De vis in dit gerecht mag je best royaal kruiden. Zowel de broccoli als de aardappeltjes zijn vrij neutraal van smaak en dat is prima. Laat de vis er maar uit springen.

Ik ben sowieso nogal scheutig met kruiden en specerijen ook in andere gerechten. Ik denk dat dat gewoon een kwestie is van durven. Je kunt niet meer dan een keer de mist in gaan ☺

Meestal pakt het juist heel goed uit. Als je een beetje oplet met zout en bijvoorbeeld heel pittige dingen dan kan er voor de rest niet zo heel veel mis gaan. 

Natuurlijk is dit geen heel spannend recept dat ik voor iemand zou moeten uitschrijven.

Iedereen weet wel hoe hij/zij broccoli moet stomen/koken en een aardappeltje koken zal ook wel bij iedereen bekend zijn. Omdat het zo'n lekkere combinatie is heb ik besloten het toch hier neer te zetten.

 

Dit heb je nodig:             voor 2 personen 

Olijfolie om te bakken 

2 Zalmfilets (ik nam die zonder huid) 

2 handen vol krieltjes (of een ander soort vastkokende aardappelen)

400 gram broccoli (of zoveel als je lekker vindt)

1 flinke hand vol vers gehakte peterselie 

Klontje boter 

Zout naar smaak

Voor de viskruiden: 

1/4 theelepel zout

 1 /2 theelepel peterselie gedroogd (of 1/2 eetlepel vers gehakt)

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel oregano gedroogd

1/2 theelepel rozemarijn gedroogd

1/2 theelepel peper 

 

En zo maak je het: 

Kook of stoom de broccoli zoals je gewend bent. Kook hem niet tot moes a.u.b.

Broccoli moet nog een beetje bite hebben. 

Kook de aardappeltjes zoals je gewend bent. 

Dep de vis droog, kruid aan beide kanten met de viskruiden. 

Als je verse peterselie gebruikt voeg je die pas toe na het bakken, als de vis gaar is. 

Doe een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. 

Leg de vis er in. Probeer niet te veel er aan te prutsen. Laat hem rustig liggen en even sudderen. 

Check wel even of het vuur niet te hoog staat. 

Na een minuut of vier draai je hem voorzichtig om.

Laat opnieuw een minuut of vier, of totdat hij gaar is (afhankelijk van de dikte van je filet) pruttelen.

Zet het vuur uit. Giet de broccoli en de aardappeltjes af. 

Doe de aardappeltjes terug in de pan, doe er een klontje boter bij en de vers gehakte peterselie. 

Doe het deksel op de pan en schud even goed door. Laat vervolgens met het deksel op de pan even rusten totdat de boter gesmolten is. 

En that's it!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.