Venkelsalade met sinaasappel

 

Venkel heeft zo'n heerlijke, frisse, maar uitgesproken smaak.  je houdt ervan of je houdt er niet van. 

Ik hou van venkel! Dat is een ding dat zeker is. 

Gestoofd, gegrild, gekookt of rauw, ik zou ieder dag venkel kunnen eten.

 

Deze combinatie van venkel met sinaasappel is er een om nooit meer te vergeten. 

Ik waan me altijd in Italië als ik deze op tafel zet!

Hou jij van venkel? 

 

De ingrediënten:           voor 2 personen

2 venkel knollen

2 sinaasappels

Een paar blaadjes munt ter decoratie. 

Voor de dressing:

1 eetlepel honing

1 eetlepel mosterd (liefst grove mosterd)

3 eetlepels extra vierge olijfolie

2 eetlepels citroensap 

1 handje bieslook fijngesneden

peper en zout 

 

En zo maak je het: 

Maak de venkelknollen schoon en snij ze in flinterdunne plakjes. 

(Dat gaat het makkelijkst met een mandoline, maar met een scherp mes kan ook als je voorzichtig bent. )

Bewaar eventueel wat venkelgroen als dat er aan zit. Dit kun je toevoegen aan de dressing. 

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. 

Het sap dat je nu verliest niet weggooien. Voeg dit zo meteen ook toe aan de dressing.

Meng de venkel met de sinaasappel. 

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker. Roer goed door elkaar. 

Voeg ook het sinaasappelsap toe dat bij het schillen vrij is gekomen en het venkelgroen. 

Meng alles door elkaar, breng op smaak met peper en zout en garneer met een paar blaadjes munt. 

 

Serveer met een stukje witte vis of met gegrilde kipfilet. 

 

Smakelijk!  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.