Salade met perzik, halloumi en munt

We blijven voorlopig nog even in het salade thema, want zeg nou eerlijk, met dit weer kun je daar toch geen genoeg van krijgen!? 

 

De ingrediënten:     voor 4 personen

olijfolie om te bakken

1 pakje halloumi, naturel, in plakjes

1 snufje chiliflakes

1 eetlepel honing

3 perziken in partjes

Voor de salade:  

4 flinke handen sla naar keuze. 

10 blaadjes munt, fijngehakt

20 snoetomaatjes, gehalveerd

Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamico azijn

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

1 theelepel dille gedroogd

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de halloumi op een zacht vuurtje totdat deze goudbruin begint te kleuren. 

Verdeel er de chili flakes en de honing overheen en laat rustig bruin worden. Vergeet ze ook niet om te draaien. 

Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant. 

In de zelfde pan bak je nu de perzik om en om aan. 

 

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. 
Verdeel de sla over de borden. Doe de munt erbij. 

Giet de dressing er overheen en leg de halloumi en de perzik partjes erbij. 

 

Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.