Flatbread met eieren en mango chutney 

Ik ben al jaren fan van Jamie Oliver.

Ik sta sta vaak genoeg versteld van zijn recepten en met name van het gemak waarmee hij ze bijna op tafel "tovert" .

Zo ook met dit recept uit zijn boek Jamies 5 Ingrediënts.

Ik heb het hier en daar een beetje aangepast door alleen ingrediënten te gebruiken die ik op dat moment in huis had. 

Een klein smaakbommetje is het geworden. Heerlijk! 

Dit heb je nodig:    Per persoon

1 flatbread (om af te bakken)

2 eieren 

snufje zout 

2 eetlepels Griekse yoghurt 

Een paar dotjes mango chutney 

Een paar druppels sriracha (of een stukje van een rood pepertje)

Een klein handje rucola 

optioneel wat sesamzaadjes of maanzaadjes 

 

En zo maak je het:

Ik had nog flatbread liggen van een ander recept, dus ik maakte het deze keer niet zelf. Dat kan natuurlijk wel als je dat wilt.

Verwarm het flatbread een paar minuutjes in de oven.

Kook de eieren zacht.
In de tussentijd leg je het flatbread op een bord.

Verdeel er de Griekse yoghurt over en de mango chutney.

Pel de eieren en snij ze doormidden. Leg ze op het flatbread. Doe er een snufje zout op en eventueel wat sesam en/of maanzaadjes. 

Druppel er sriracha over naar smaak.

Verdeel de rucola er over.  

Serveer meteen. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.