Spaghetti met Prosciutto en Parmezaanse kaas

Ik had nog een pak bergamot spaghetti liggen van onze laatste trip naar Italië 🇮🇹 Ik herinner me dat we die daar aten met knapperige Prosciutto en Parmezaanse kaas. 
Veel meer heeft die eigenlijk ook niet nodig. 
Ik probeerde hem zo goed als het kon na te maken en het is best aardig gelukt. We waren met zijn allen weer even terug in Italië 😊 

Je kunt dit recept natuurlijk ook met gewone spaghetti maken. 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen 

1 pak spaghetti 

1 klontje boter

1 ui

2 teentjes knoflook 

6 plakjes Prosciutto di Parma

1 flinke hand vol geraspte Parmezaanse kaas 

peper uit de molen 

2 flinke handen vol erwten (vers of diepvries) 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C. 

Leg de plakken ham op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Schuif in de oven en bak een paar minuten totdat de ham een beetje krokant geworden is. 
Haal uit de oven en zet even aan de kant. 

Kook de pasta beetgaar. 
Hou een mok van het pastawater achter.

Giet de pasta af en zet even aan de kant. 

Snipper de ui en de knoflook. 
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. 
Voeg de ui toe. Als de ui zacht begint te worden voeg je de knoflook toe. 
Voeg de erwten, de Parmezaanse kaas en het grootste gedeelte van het pastawater toe. 
Roer goed door. 
Breng op smaak met peper. 

Voeg de spaghetti toe aan de grote pan. Roer goed door. Als je saus nog niet romig genoeg is voeg je nog wat pastawater toe. Even goed doorwarmen. 

Breek de plakken prosciutto in kleinere stukken en verdeel over de pasta.

 

Serveer meteen!

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.