Ricotta bramen cake 

Ben jij de normale cake ook snel moe? Bak eens een andere cake!


Misschien is dit wel de meest smeuïge cake die ik ooit heb gemaakt. De ricotta heeft daarvoor gezorgd. 
En die ricotta, in combinatie met de bramen maakt de cake ook tot een echte smaakbom! 

Ik gebruikte kokosbloesemsuiker in dit recept in plaats van gewone suiker. Niet alleen omdat ik van mening ben dat die een stuk gezonder is, hij geeft de cake ook een lekker gebruind kleurtje en ik denk ook een vleugje caramel op de achtergrond te proeven. 😋

Als je geen kokosbloesemsuiker hebt mag je die natuurlijk 1 op 1 vervangen door gewonen suiker. 

De Ingrediënten    

150 gram bramen (vers of diepvries)

250 gram ricotta

250 gram bloem gezeefd

1 opgehoopte theelepel bakpoeder 

100 gram roomboter gesmolten

150 gram (kokosbloesem)suiker

3 eieren 1 snufje zout

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel citroensap

1 theelpel citroen extract

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 180gr C

Vet je bakvorm in met boter of bakspray

Meng met je handmixer de suiker en de boter in een kom.

Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe behalve de bloem en de bramen. 
Mix goed totdat er geen klontjes meer zijn. 

Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en mix. 

Doe het beslag in je bakvorm. Druk de bramen voorzichtig in het beslag. Verdeel er eventueel ook een paar over de top. Ik gebruikte een tulband vorm, dus ik deed dat niet. Zet de bakvorm in het midden van je oven voor ongeveer 50 minuten. 

Check tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of de cake gaar is. Zo nodig geef je hem nog een paar minuten extra. 

Neem de cake uit de oven en laat hem wat afkoelen in de vorm. 
Als de hitte handelbaar is verwijder je de vorm en laat je hem verder afkoelen op een rekje. 


Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.