Shepherd's pie 

Nu het weer wat kouder wordt vind ik het heerlijk om 's avonds wat comfort food op tafel te zetten. En comfort food hoeft niet eens slecht voor je te zijn. Neem nou deze Shepherd's pie.

Het is even wat werk om hem te maken, maar het resultaat mag er zijn, bovendien zou je deze als je dat zou willen helemaal van te voren klaar kunnen maken zodat je hem op het moment dat je hem wilt eten alleen nog even in de oven hoeft af te bakken! 
Heel handig voor luie zondagen of als je visite hebt en je wilt niet de hele avond in de keuken staan.

 

Wat heb je nodig:

Voor de vleesvulling:

2 eetlepels olijfolie 

1 grote ui gesnipperd

500 gram gehakt (naar keuze)

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde rozemarijn

versgemalen peper naar smaak

1 eetlepel worchestershire saus 

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 eetlepels bloem

2 eetlepels tomatenpuree 

230 ml water

1 runderbouillon blokje

350 gram erwten (diepvries) bevroren 

1 winterpeen in blokjes van 1x1 cm 

1 klein blikje mais uitgelekt


Voor de aardappelpuree:

750 gram aardappels (kruimig) geschild en in blokjes

een paar klontjes boter

200 ml melk

0,5 theelepel knoflookpoeder

1 handje vers geraspte Parmezaanse kaas

Zout en peper naar smaak

optioneel om te garneren:

1 handje gehakte peterselie 

 

En zo maak je het:

Zet de aardappelen op in een grote pan met water en breng aan de kook. Als ze gaar zijn giet je ze af en stamp je ze tot een puree. Voeg de boter, de melk, knoflookpoeder, peper en zout en als laatste de Parmezaanse kaas toe. Zet aan de kant.

Verwarm de oven voor op 200gr. C.

In een grote braadpan of wok doe je een beetje olijfolie. 
Bak de gesnipperde ui glazig.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even mee. 

Voeg de Worchestershire saus toe en de knoflook, bak even mee.

Voeg daarna de bloem en de tomatenpuree toe. Roer goed door zodat alles goed vermengd is.

Voeg de wortel, de erwten en de mais toe. 
Bak even goed aan.

Voeg het water toe en het bouillonblokje.

Laat op een klein vuurtje een paar minuten sudderen totdat de wortel wat zachter is geworden. 

Vet een ovenschaal in met boter of olie.

Schep het vlees mengsel onderin de schaal.

Schep de aardappelpuree er bovenop.

Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. 
Zet de laatste paar minuten de grill even aan voor een bruin korstje. 

Optioneel kun je je Shepherd's pie garneren met wat gehakte peterselie.

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.