Pasta met kip Alfredo

Dit is echt comfort food. Best oké zo nu en dan, maar eet het niet te vaak. 

Als wij dit op hebben dan las ik meestal de volgende dag (of twee...) een balans dag in ☺

Zie het maar net zo als met alcohol. Geniet ervan, maar met mate. 

Als je de ingrediëntenlijst leest zul je snappen waarom....

 

Hier zijn ze dan, de ingrediënten:      voor 4 personen

400 gram spaghetti (of fettuccine)

2 kipfilets in blokjes

2 teentjes knoflook fijn gehakt

350 ml kookroom 

olijfolie om te bakken

50 gram roomboter

140 gram Parmezaan geraspt 

1 snufje nootmuskaat

zout en peper 

Let op: 50 -100 ml pasta water bewaren!!

 

En zo maak je het: 

Zet een grote pan water op het vuur. Voeg een flinke snuf zout toe. 

Kook hierin de pasta maar nèt beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Hij zal nog een beetje doorgaren in de saus, dus giet op tijd af. 

Bewaar ongeveer 50-100 ml van het pastawater. Dit ga je straks aan de saus toevoegen.  

Bak in een grote braadpan de kip blokjes gaar op middelhoog vuur in de roomboter. 

(Ik ben normaal gesproken eerder een fan van olijfolie, maar gebruik deze keer geen olijfolie maar roomboter om in te bakken, anders zal je saus straks gaan schiften.) 

Voeg de knoflook toe en bak even mee. 

Kruid met peper en zout. 

Giet de kookroom erbij. 

Voeg ook de nootmuskaat toe. 

Roer goed door. Zet het vuur iets lager als het te snel gaat.  

Voeg de Parmezaan beetje bij beetje toe en blijf roeren. 

De saus zal nu langzaam indikken. Is de dikte naar wens dan hoef je het bewaarde pastawater niet toe te voegen. Vind je de saus te dun, dan voeg je beetje bij beetje wat pastawater toe totdat je saus de gewenste dikte heeft. Het zetmeel in het pastawater zal je saus namelijk binden. 

Voeg nu je pasta toe en meng goed door. 

Serveer met een frisse rucola salade met alleen een beetje citroensap er over.

Dit zal je maaltijd wat meer in balans brengen ☺.

 

 

Smakelijk!