Havermout muffins 

Heerlijke gezonde havermout muffins die je eet als ontbijt of als tussendoortje. Ik gebruikte blauwe bessen en wat amandelschaafsel als topping, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat jij lekker vindt. Frambozen met kokos of banaan met chocola lijkt me bijvoorbeeld ook heel erg lekker.

Lauwwarm zijn ze het lekkerst, dus eet ze liefst als ze net gebakken zijn en een beetje afgekoeld of warm ze 25-30 seconden op in de magnetron. 

Ze laten zich trouwens ook heel goed invriezen, dus als je een dubbele batch maakt en je vriest de helft in dan kun je voorlopig vooruit 😊 Gewoon de avond van te voren uit de vriezer nemen en 's ochtends even opwarmen in de magnetron 😋

 

Dit heb je nodig:   Voor 6 stuks 

De droge ingrediënten:

100 gram havermout

25 gram havermeel (dit is gewoon gemalen havermout en maak je in je blender) Je kunt het vervangen door bloem. 

1 snufje zout 

0,5 theelepel bakpoeder

0,5 theelepel kaneel

De natte ingrediënten:

1 banaan

1 ei

125 ml melk naar keuze 

1 eetlepel honing

1 theelepel vanille extract 

Voor de topping:

2 handjes blauwe bessen

1 handje amandelschaafsel

 

En zo maak je ze:


Verwarm je oven voor op 180gr. C

Zet een muffin vorm klaar en plaats er papieren bakvormpjes in tegen tegen het kleven. 

Meng de droge ingrediënten in een kom en zet even aan de kant.

In een andere kom prak je de banaan.

voeg de overige natte ingrediënten toe aan de banaan en roer met een garde zodat het goed gemengd is. 

Voeg het mengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en meng goed. 

Verdeel evenredig over de vormpjes. 

Verdeel je topping naar keuze er over en druk een klein beetje in het beslag. 

Zet je vorm in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.

 

 

Smakelijk!