Bulgur salade met gegrilde kip en ananas

Dit is zo smullen! 

Heerlijk geblkruide bulgur, zalige iets pikante kip en zoete ananas 😋😋

Wat je er verder bij geeft qua salade is aan jou. 
Ik had nog wat restjes Romaine sla liggen en radijsjes, komkommer, wat witlof. 
Het maakt niet zo veel uit. Ruim gewoon lekker je koelkast op.

 

Dit heb je sowieso nodig:     Voor 2 personen

Voor de kip:

2 kipfilets in royale blokjes gesneden

peper en zout 

voor de marinade:

2 eetlepels sojasaus 

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel honing

1 theelepel srirachasaus 

1 eetlepel sesamolie

Peper 

Voor de bulgur:

280-300 gram bulgur

peper en zout

1 theelepel kurkuma 

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel komijnpoeder

Voor de salade:

diverse mogelijkheden;

witlof, ijsbergsla, wortel, Romaine sla, veldsla,

komkommer, radijs, paprika, tomaat, etc.

Verder nodig:

0,5 verse ananas schoongemaakt en in lange repen

 

 

En zo maak je het:

Begin met de kip.

Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Kruid de kipfilet blokjes met zout en peper naar smaak.

Leg de kip in een ondiepe kom of schaal en schenk er de marinade over. 
Zet even aan de kant. 

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakkkng.

Als de klaar is breng je hem op smaak met de specerijen en peper en zout naar smaak.

Ook deze zet je even aan de kant om wat af te koelen.

Rijg de blokjes kip aan spieren. 

Zet de grillen op hoog vuur.

Leg de ananas er in en schroei kort dicht totdat je mooie grilstrepen hebt.

Schep op een bord.

Vervolgens grill je de kip zonder verder olie of vet toe te voegen. Gril deze aan alle kanten totdat ze mooi bruin en gaar is. 

Neem een grote schaal of serveerplank.

Verdeel de bulgur over de bodem.

Verdeel daar overheen de ingrediënten voor de sla.

Leg de ananas en de kip er op. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.