Appel kaneel taartje 

Dit lekkere appel kaneel taartje maakte ik in een mini versie. (Mijn bakvorm is ongeveer 10cm diameter)

De rest van het deeg gebruikte ik om er kaneel roosjes van te maken. 

Je zou er natuurlijk ook een grote taart mee kunnen bakken. Dan heb je natuurlijk wel wat meer appels en wat meer roomkaas nodig. Ik zou dan ook ongeveer een kwartiertje oventijd toevoegen. 

Ik maakte beide recepten met het deeg uit het recept van de kaneelbroodjes 2.0 die al een tijdje op de site staan. 

Het was in eerste instantie een experiment, maar het heeft heel goed uitgepakt.😊

Voor de Ingrediënten voor het deeg verwijs ik naar het recept van de kaneelbroodjes 2.0 

Na de eerste rijs leg je de helft van het deeg aan de kant voor de kaneel roosjes.

Net zoals bij de kaneelbroodjes rol je het overige deeg uit tot een grote lap.

Snij er een circel uit die iets groter is dan je bakvorm. 
Vet deze in en bekleed de bodem en de wanden met het deeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork.


Rol de rest van de helft van het deeg opnieuw uit en verdeel er wat bruine suiker en kaneel overheen. 
Rol op en snij in plakjes van ongeveer 1,5 cm. 

Snij een appel (ik liet de schil er aan) in blokjes. Doe de blokjes in een plastic zakje en voeg een eetlepel bruine suiker en wat kaneel toe. Voeg ook twee opgehoopte eetlepels roomkaas toe. 
Sluit het zakje en meng goed door elkaar. 

Doe de appel blokjes in je bakvorm en maak de bovenkant zo veel mogelijk glad.

Leg de rolletjes er op hun kant op en druk zachtjes aan zodat de bovenkant ongeveer van gelijke hoogte is. 

Dek af en laat voor een tweede keer rijzen voor ongeveer een uur. 

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180gr. C 

Zet je bakvorm op een bakplaat en schuif in het midden van je oven voor ongeveer 20-25 minuten. 

Garneer met poedersuiker. 

Van de rest van het deeg maakte in de kaneel roosjes die je verderop op deze site kunt vinden. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.