Chocolade advocaat taart

Deze chocolade advocaat taart schreeuwt gewoon Pasen! 🐣🐰

Bij iedere hap proef je de smeuïge chocoladecake, romige advocaat-mascarpone-crème en de pure advocaat van de topping. 

Maak jij hem ook?

 

Dit heb je nodig:    Voor een springvorm van 22cm

Voor de chocoladecake:

180 gram roomboter op kamertemperatuur 

80 gram suiker

180 ml volle melk

2 opgehoopte eetlepels Griekse yoghurt

200 gram patentbloem

1 opgehoopte theelepel bakpoeder

35 gram cacaopoeder 

1 snufje zout 

Voor de advocaat-mascarpone crème:

250ml slagroom

3 eetlepels suiker

250 gram mascarpone

80 gram advocaat

Voor de Afwerking:

100 gram advocaat

Chocolade Maltezers of chocovlokken of iets dergelijks

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Begin met de crème. Doe de suiker en de slagroom in een kom en mix met een handmixer totdat de slagroom lobbig is. 
Voeg de mascarpone en de advocaat toe en meng goed door elkaar met een spatel. 
Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.

Dan begin je aan de cake.

Mix met een handmixer de roomboter en de suiker tot een romige massa.

Voeg de melk en de yoghurt toe en mix opnieuw. 

Voeg de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout toe en mix.

Voeg al mixend een voor een de eieren toe. 

Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm. 
De randen vet je in met een heel klein beetje boter. 

Giet het cakebeslag in de vorm, dek af met aluminiumfolie en schuif in het midden van de oven voor 50-55minuten. 
Neem de aluminiumfolie weg en bak nog een keer 15-20 minuten onafgedekt. 

Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm neemt. 

Als hij afgekoeld is snij je hem met een scherp mes een keer dwars doormidden. 
Als je bovenkant wat bol is snij je daar een stukje vanaf om je cake mooi glad en recht te maken. (Kun je meteen even proeven 😜)

Voeg een dikke laag advocaat mascarpone crème toe op de onderste laag cake. Leg de bovenste laag er bovenop.  

Giet een laagje advocaat over de bovenkant en laat het een beetje langs de zijkant naar beneden lopen. Garneer je cake met Maltezers of chocoladevlokken. 

Smakelijk!