Kruidig vispotje 

Ik wilde het eigenlijk een vis-stoofpotje noemen, maar dat is bij nader inzien niet zo goede naam.

Een van de eigenschappen van een stoofpotje is namelijk de lange garingstijd. Bij dit vispotje is dat niet het geval. In tegendeel zelfs. Je bereidt het in een handomdraai.

Wat me wel aan een stoofpotje doet denken is dat je alles, de groente en de vis in de saus gaart. 
Dat geeft zo veel meer smaak (en zo veel minder afwas😜) 

Ideaal! 

De Ingrediënten:  voor 2 personen

2 tilapiafilets (of kabeljauw filets) vers of ontdooid als ze uit de diepvries komen.

peper en zout

citroensap

1 eetlepel olijfolie om te bakken

1 ui in halve ringen 

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 theelepel korianderpoeder 

1 rode paprika in rondjes of reepjes 

0,5 groene paprika in reepjes 

0,5 gele paprika in reepjes 

1 flinke hand vol peultjes of sugarsnaps

2 eetlepels tomatenpuree 

1 blikje kokosmelk 400ml

Om te garneren:

2 lente-uitjes in ringetjes 

Wat verse peterselie, dille of koriander

Optioneel een rood pepertje in ringetjes.

 

En zo maak je het: 

 

Dep de vis droog en kruid met peper en zout en wat citroensap.

Zet een kwartiertje in de koelkast. 

Neem een grote braadpan of wok met deksel.

Doe de olijfolie in de pan. Voeg het korianderpoeder toe.

Voeg de knoflook toe en bak even een minuutje aan. 
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
Zet het vuur een klein beetje hoger.

Leg de uien, de sugarsnaps en de paprika reepjes onderin de pan. Strooi er een beetje peper en zout overheen.

Neem de vis erbij en leg bovenop de groenten. 
Giet de kokosmelk er overheen. 
Zet het vuur middelhoog, breng aan de kook en doe het deksel op de pan.
Zet dan het vuur lager zodat het langzaam kan sudderen totdat de vis gaar is. 
Dit kan een paar minuten duren, ik schat ergens tussen 7 en 15 minuten, afhankelijk van de dikte van je filets.  Je vis moet gaar zijn, maar natuurlijk niet té, dus check zo nu en dan even.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met lente-uitjes en verse peterselie, dille of koriander. 
Optioneel voeg je nog wat rode peper ringetjes toe.

Serveer met couscous of rijst. 


Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.