Brownies met kersen 

Deze lekkere brownies maak je met cacao én met chocodrops, want je kunt nooit teveel chocolade toevoegen, toch?! 

De zure kersen in het verder zoete gebak zijn een verrasssende toevoeging. 

 

 

Dit heb je nodig:   Voor 16 brownies 

boter om je vorm in te vetten 

150 gram lichtbruine basterdsuiker

150 gram boter (kamertemeperatuur) 

3 eieren

120 gram patentbloem

75 gram cacaopoeder (ongezoet)

1 theelepel bakpoeder

200 gram chocoldrops (puur)

200 gram + 50 gram zure kersen (diepvries, ontdooid en uitgelekt)  

Om te garneren: 

poedersuiker

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 180gr. C. 

 

Vet een brownievorm van 20x20cm in met boter. 

 

Smelt de boter voorzichtig in etappes van 30 seconden in de magnetron.

Zet aan de kant om een beetje af te koelen.  

 

Doe de eieren en de suiker in een grote mengkom en mix met een handmixer tot een schuimige massa. 

Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en mix totdat deze volledig is opgenomen. 

 

In een andere kom zeef je bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder.  

 

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng met een spatel. Meng niet te lang! Net lang genoeg totdat er geen bloem meer te zien is. 

 

Voeg de kersen en de chocodrops toe en meng nog een keer. (Hou 50 gram kersen apart voor de topping.)

 

Doe het mengsel in de ingevette bakvorm en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. 

Check even of de brownies gaar zijn met de satéprikker methode. 

 

Neem uit de oven. Druk de overgebleven kersen voorzichtig tot halverwege in de brownies. 

Laat afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.. 

 

De brownies hebben een krokant korstje, maar zijn nog wat zacht van binnen. Dat hoort zo! Zo zijn ze lekker smeuïg. 

 

Bestrooi optioneel met poedersuiker. 

 

Smakelijk!