Volkoren boterham met gepocheerd ei

Wist je dat gepocheerd ei helemaal niet moeilijk te maken is. 

Ik heb er een trucje voor....

Als je namelijk een klein siliconen bakvormpje gebruikt dan is het zo gepiept. 

Dat kan een muffinvormpje zijn of een klein taartvormpje of wat dan ook. 

Verder heb je een pan met water nodig. Breng het water aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur  lager. Het moet net tegen de kook aan zijn.  Dan plaats je voorzichtig het siliconen bakvormpje bovenop het water. Het blijft drijven. 

Breek je eitje boven het bakvormpje en laat het zijn gang gaan.

3 minuten later is je gepocheerd eitje klaar. Dat is alles!  

 

De ingrediënten:         (per persoon)

1 ei (vers!)

1 volkoren boterham 

1 plakje geitenkaas (of "gewone" kaas als je niet van geitenkaas houdt) 

plukje peterselie

Zout en peper naar smaak

 

Hoe je het maakt heb ik hierboven al beschreven. Niets moeilijks aan.

Zelf toast ik de boterham wel altijd even. Dat vind ik lekkerder in combinatie met het eitje. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.