Risotto met kip en broccoli uit de oven 

Wist je dat je risotto ook in de oven kunt bereiden?

Je hoeft dus niet persé een half uur achter je fornuis te staan om te roeren. 
Zorg er wel voor dat je voldoende vocht toevoegt, want dat heeft de risotto natuurlijk wel nodig.

Ik ging vandaag voor risotto met kipfilet en broccoli.

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

2 flinke kipfilets, heel

peper en zout

olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui gesnipperd

500 ml kippenbouillon 

100ml volle melk

250 gram arborio (risotto) rijst 

500 gram broccoli in roosjes

1 klein handje geraspte Parmezaan


En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C.

Kruid de kipfilets met peper en zout.

Neem als je die hebt een ovenvaste pan.

Heb je die niet dan zul je straks alles even over moeten doen in eennovenschaal.

Doe er een scheut olijfolie in.

Bak de kipfilets 2 minuten per kant op redelijk hoog vuur. 

Neem ze uit de pan en leg even op een bord.

Zet het vuur iets lager.

In dezelfde pan bak je de ui glazig. 
Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee.

Voeg de bouillon toe en de melk.

Voeg de risotto rijst toe en meng door elkaar.

Zet het vuur uit.

Leg de kipfilets weer terug in de pan boven op de risottorijst. Verdeel de Parmezaan er over. 

Verdeel de broccoli roosjes over de pan.

Dek af met aluminiumfolie (met handschoenen!) en zet in het midden van de oven voor 25-30 minuten.

Proef of de rijst gaar is. 

Zo ja, zet de oven op grill stand,  verwijder de aluminiumfolie en grill totdat de parmezaan een knapperig korstje heeft gevormd op de kip.

 

Serveer direct.

 

Smakeijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.