Salade met peultjes

 

De peultjes zijn de groene helden in deze salade 😅 

De lekkere zoete crunch is er een waar je niet omheen kunt. 

De combinatie van het gekookte eitje met de knapperige jonge bladspinazie maakt deze salade helemaal af.

 

De ingrediënten:     (voor 2 personen)

2 handen vol jonge bladspinazie (gewassen) 

1 flinke hand vol peultjes (draad verwijderd)

1 tomaat in blokjes

2 gekookte eieren.

1/2 komkommer in plakjes

1 hand vol zwarte olijven zonder pit. 

2 eetlepels fetakaas blokjes 

1/2 rode ui in halve maantjes 

optioneel: 1 eetlepel gepofte quinoa ter decoratie.  

Voor de dressing: 

2 eetlepels extra vierge olijfolie

1 eetlepel citroensap

1/2 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel mosterd

2 theelepels honing

zout en peper naar smaak

 

 

Verder heb je nodig: 1 grote kom met ijswater 

 

En zo maak je het: 

Kook de eieren.  ik kook de eieren (maat M) medium/hard voor dit gerecht. Zo'n 5 tot 6 minuten. 

Laat ze schrikken onder de koude kraan en leg opzij om iets af te koelen.  

Ontdoe de peultjes van de draad als deze erg taai is. Als je peultjes heel erg vers zijn is dit vaak niet nodig. 

Blancheer ze twee minuten in kokend water. 

Haal ze er met een schuimspaan uit en dompel ze meteen onder in de kom met ijswater. 

Door ze meteen te laten afkoelen stopt niet alleen het kookproces, maar ze blijven ook mooi groen van kleur. 

In een andere kom meng je alle overige ingrediënten voor de salade.  

Voeg de afgekoelde peultjes toe. 

Pel de eieren en snij in parten. Voeg ook deze toe.

Meng alle ingrediënten voor de dressing. 

Giet de dressing over de salade. 

Voeg optioneel de gepofte quinoa toe. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.