Cranberry sinaasappel cake 

Deze cranberry cake is natuurlijk sowieso een hit rond de kerstdagen. Tegen die tijd zijn de cranberry's vaak vers in de winkel te krijgen, maar waarom zou je daarop wachten? Diepvries cranberry's doen het net zo goed en die zijn het hele jaar te koop. 
Je hoeft ze niet eens te ontdooien voor dit recept. Liever niet zelfs. 

De Ingrediënten:

250 gram tarwebloem + 1 eetlepel

180 ml sinaasappelsap

zest van 1 sinaasappel

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ei geklutst

1 snufje zout

1,5 theelepels bakpoeder

120 gram suiker

250 gram diepvries cranberry's, bevroren 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 175gr C

Meng in een kommetje het sinaasappelsap, de zest, de olie en het ei. Klop even goed door elkaar. 

In een andere grote kom zeef je de bloem en het bakpoeder. Voeg de suiker toe en het snufje zout.

Doe de bevroren cranberry's in een kom en strooi er een eetlepel bloem overheen. Roer door elkaar zodat alle cranberry's gecoat zijn met bloem. 

Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet de natte ingrediënten en de cranberry's er in. Roer met een spatel door elkaar totdat alles gemengd is maar roer niet te lang. 

Vet je cakevorm in met boter of bakspray.

Doe het beslag in de vorm en schuif in het midden van de oven voor 55 minuten. 

Doe de satéprikker test om te kijken of je cake gaar is  zo niet geef hem dan nog een paar minuten. 

Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.