De luchtigste yoghurtcake

Super fluffy, ja, heerlijk luchtig is deze yoghurtcake en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. 
Door de toevoeging van citroensap en een klein beetje zest krijgt hij ook nog eens een frisse twist. 
Dat wordt smullen!! 😋

 

De ingrediënten:  Voor een springvorm van 18cm

3 eieren gesplitst 

1 snufje zout

80 gram suiker

240 gram Griekse yoghurt

1,5 eetlepel citroensap 

zest van 1 citroen

25 gram maïzena 

Optioneel: poedersuiker om te garneren 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 150gr C.

Zet tijdens het opwarmen een bakplaat in het midden van je oven met een laagje water er op. 

Vet je springvorm in of spray hem in met bakspray. 

Splits de eieren.

Doe de eiwitten in een vetvrije kom met een klein snufje zout.

Mix met een mixer totdat het eiwit stijf is en er pieken ontstaan. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de suiker toe. 

In een andere kom roer je met een garde alle overige ingrediënten door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. 

Spatel nu voorzichtig en zonder te roeren de stijve eiwitten door het cakebeslag. 
Je vouwt het er als het ware doorheen, maar ga niet roeren, dan gaat de lucht er uit en die willen we net hebben in deze fluffy cake! 😉
Meng het beslag ook niet langer dan nodig is. 

Doe het mengsel voorzichtig over in de springvorm.

Klop een paar keer met de bodem van de springvorm op het aanrecht. Dit doe je om te voorkomen dat er zich grote luchtbellen vormen in de cake.

Zet de springvorm nu op de bakplaat met het waterbedje en bak de cake gedurende 60-65 minuten. 

MAAK DE OVEN NIET OPEN! OOK NIET DIRECT NA AFLOOP VAN HET BAKKEN! Doe je dat wel dan zal je cake onherroepelijk inzakken. 
Laat hem eerst een uurtje afkoelen in de oven. (Maar vergeet niet de oven uit te zetten 😉)

Je zult zien dat je cake als je hem er uit haalt nu veel minder inzakt. Een beetje doet hij dat altijd  Dat is normaal, maar hij moet wel hoog genoeg blijven om luchtig te zijn. 

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.