Parelcouscous in pittige tomaten-paprikasaus

Als het een keer snel moet gaan en gemakkelijk moet zijn, denk dan eens terug aan dit recept. 

De kip kofte die ik erbij serveerde had ik nog over van een ander gerecht. Het recept daarvoor staat ook op deze website. 

 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

parelcouscous

olijfolie

1 theelepel oregano gedroogd

2 rode uien grof gesneden

2 teentjes knoflook grof gehakt

2 rode paprika's in reepjes

2 eetlepels tomatenpuree

1,5 theelepel cajun kruiden

1 scheut melk

Peper en zout

Voor erbij: 

Sla 

 

En zo maak je het: 

 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

In de tussentijd zet je een braadpan op middelhoog vuur. Doe een scheutje olijfolie in de pan. 

Voeg de uien, de paprika en de oregano toe en bak even aan. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Vervolgens doe je ook de knoflook en de cajun kruiden erbij. 

Als de groenten zacht zijn geworden schep je alles over in een blender. 

Voeg een scheut melk toe en blend tot een fijne pasta. 

Breng op smaak met peper en zout. 

 

Voeg de couscous toe aan de saus en roer nog even goed door. 

 

Optioneel geef je er wat gemengde sla bij. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.