Runder stoofpot uit de slowcooker 

Het is koud en er is regen op komst. Binnen is het beter vandaag, maar wat als je aan het werk moet en er niet veel tijd over blijft om te koken? 

De slowcooker is dan een uitkomst. Wat een geweldig apparaat is dit toch! Ik haalde hem vandaag weer van de plank om voor ons een stoofpotje te maken terwijl we op het werk en op school waren. 

En bij thuiskomst konden we meteen aan tafel! 
Heerlijk! 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

1 ui in grove stukken gehakt

3 winterpenen gehalveerd in de lengte en in grove stukken 

2 eetlepels olijfolie

2 laurierbladeren

1,5 theelepel gedroogde rozemarijn 

1,5 theelepel gedroogde tijm

peper en zout naar smaak

2 eetlepels tomatenpuree 

1 eetlepel balsamico azijn

2 eetlepels Worcestershire saus

1 potje runderfond (350ml)

2 runderbouillon blokjes, verkruimeld 

700-800 gram magere runderlappen in grove stukken gesneden 

2 eetlepels bloem

Optioneel een uur voor het einde toevoegen:

1 rode paprika in reepjes gesneden.

Indien nodig:

Een mengsel van koud water en maïzena om de saus in te dikken als die te dun is. 

En zo maak je het:

Ik braad het vlees eerst even aan in een braadpan met wat olie om het meer kleur en nog meer smaak te geven, dus begin op het fornuis met wat olijfolie in een braadpan. 
Meng het vlees met peper en zout en de bloem.

Zorg dat alle vlees een klein laagje bloem heeft.

Braad aan op middelhoog vuur totdat het vlees een beetje kleur krijgt. 
Voeg de gedroogde kruiden en de tomatenpuree toe en bak even mee. 

Doe het vlees nu over in de slowcooker. Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de rode paprika en het maïzena papje.

Roer alles even goed door elkaar. 

Stel je slowcooker in op 8 uur op stand Low. 

Nu heb je er geen omkijken meer naar.

Mocht je paprika willen toevoegen, doe dit dan aan het eind van de kooktijd en laat deze een half uur tot een uur mee garen. 

Mocht je de saus te dun vinden dan kun je op dat moment ook een papje van maïzena en koud water toevoegen. 

Serveer met aardappelpuree of rijst of gewoon met brood en een groene salade. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.