Quinoa salade met perziken, pruimen, abrikozen en feta 

Er zat heel veel lekker zomerfruit in mijn TooGoodToGo box deze keer. 

Daar moest ik natuurlijk iets mee....

Het is warm, en hoe lekker is het dan om dat fruit te verwerken in een lekkere frisse salade. 

Het originele recept is van @crowded_kitchen. Ik heb het wat naar mijn eigen idee aangepast. 

 

 

De ingrediënten:   Voor 4 personen

Voor de quinoa: 

300 gram quinao bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.  

6 pruimen, ontpit en in partjes

8 abrikozen, ontpit en in partjes 

3 perziken, ontpit en in partjes 

2 handjes (geschaafde) amandelen

150 gram fetakaas

Voor de dressing:

2 eetlepels olijfolie 

1 eetlepels citroensap 

1 eetlepel honing 

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de quinoa, behalve de amandelen en de feta in een kom.

Giet de dressing er over en meng goed. 

 

Rooster de amandelen even in een droge pan. 

 

Verdeel de fetakaas en de amandelen over de quinoa en serveer meteen.

 

 Eet smakelijk!