Kaneel roosjes 

Ook voor dit recept verwijs ik weer naar het recept voor mijn kaneelbroodjes 2.0

Net zoals de mini appel kaneel taart, worden ook deze roosjes gemaakt met hetzelfde deeg als het deeg van de kaneelbroodjes. 

En zo doe je dat:

Na de eerste rijs neem je het deeg erbij en rol je het uit tot een grote lap van ongeveer een halve cm dik.

Verdeel er een klein beetje gesmolten boter overheen en wat bruine suiker en kaneel. 

Steek er met een koekjes vorm (of met de bovenkant van een glas) rondjes uit van ongeveer 6cm diameter.

Leg iedere keer een rijtje van vier rondjes onder elkaar op je werkblad, waarbij je de rondjes steeds voor een derde laat overlappen. 
Rol dan van onderop het rijtje met rondjes vrij strak op en druk het midden een klein beetje aan. 

Zet papieren vormpjes klaar voor de roosjes.

Snij de rolletjes die je gemaakt hebt door midden. 

Zet ze met de snijkant naar beneden in de vormpjes. 
Aan de bovenkant waar de rozenblaadjes zijn trek je deze voorzichtig iets uit elkaar. 

Zet ze op een bakplaat en dek af om een tweede keer te rijzen voor ongeveer een uur. 

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180gr. C

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 15 minuten. 

Decoreer met poedersuiker. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.