Volkoren spelt broodjes

Wat is die geur van vers gebakken brood toch heerlijk! 

Ik probeer voortdurend iets nieuws. Soms gaat dat in een keer goed, maar soms ook helemaal niet. 

Na vier mislukte pogingen ging het dan toch uiteindelijk goed 😊 

Volkoren spelt broodjes zijn het geworden. 

Het speciale uiterlijk hebben van een Chinese vouwtechniek die ik afgekeken heb van @chef.moly 

Ze zijn heerlijk, halfzacht/halfhard.

 

De ingrediënten:      Voor 6 broodjes 

 

300 gr speltmeel 

40 gram gesmolten boter

150 ml volle melk, lauwwarm (plus extra om te bestrijken)

1 ei 

1 theelepel suiker

4 gram gedroogde gist

5 gram zout

 

En zo maak je het:

Meng de lauwwarme melk met de gist en de suiker en zet even aan de kant.

Meng de bloem met het zout. Voeg daarna ook alle andere ingrediënten toe, inclusief het gistmengsel. 

Kneed totdat je een veerkrachtige bal hebt. 
indien nodig voeg je nog wat bloem toe. 

Leg de bal in een ingevette kom en dek af met plasticfolie. 

Laat een uur rijzen. 

Na deze eerste rijs kneed je het deeg nog even door.

Verdeel het deeg in 6 delen en vorm er zes bolletjes van. (Of een andere vorm naar keuze) 

Leg ze op een bakplaat waar je een bakpapier op gelegd hebt. 

Dek af met plasticfolie en laat opnieuw een half uur tot een uur rijzen.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 gr C. 

Bestrijk de broodjes met een beetje melk en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.