Salade Niçoise

Met het voorjaar in mijn bol komen er weer steeds vaker lekkere salades op tafel. Frisse, fruitige, hartige, we eten ze allemaal en met een portie van deze Franse salade Niçoise salade kun je er weer even tegenaan hoor 💪🏼😋

Is ze authentiek? Nee hoor! Is ze lekker? Zeker weten!

 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen

400 gram sperziebonen

10 baby aardappeltjes in de schil  

0,5 rode ui in halve ringen

1 snufje zout

1 scheutje azijn

3 eieren 

2 tomaten in partjes 

3 eetlepels zwarte olijven

2 blikjes tonijn in olijfolie 

2 kropjes Romaine sla 

Voor de dressing:

2 eetlepels citroensap

1 theelepel mosterd

1 snufje peper en zout

1 klein knoflookteentje fijngehakt 

De opgevangen olijfolie van de blikjes tonijn 

 

En zo maak je het:

Maak de bonen schoon en kook of stoom ze een paar minuten tot de gewenste beetvaatheid. Koel direct onder ijskoud water zodat ze mooi groen blijven.

Was de krieltjes en kook ze gaar in een beetje water.

Laat afkoelen en halveer ze.

Doe de halve ringen rode ui in een kommetje. Giet er een klein scheutje azijn over en doe er een snufje zout bij. Knijp met je handen in de halve maantje ui om ze het vocht en het zout goed te laten opnemen. Zet even aan de kant. 

Kook de eieren hard. 

Laat ze afkoelen, pel ze en snij in parten.

Was de tomaten en snij ook deze in parten.

Snij of scheut de sla in hapklare stukken. 

Giet de tonijn af, maar vang de olie op! 
Deze gebruik je voor de dressing. 

Verdeel de sla over een grote schaal of plank. 
Voeg de krieltjes en de bonen toe.

Voeg de rode ui, de tomaat en de olijven toe.

Als laatste voeg je de eieren en de tonijn toe. 


Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed door elkaar. 

Giet de dressing over de salade en serveer meteen.

 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.