Sinaasappel yoghurt cake

Ik ben dol op citrusvruchten. Sinaasappel, citroen, limoen, ik gebruik ze zo vaak mogelijk in mijn recepten.

Deze lekkere sinaasappel yoghurt cake past dus helemaal in mijn straatje. 
Hij is lekker luchtig, niet te zoet en vooral erg "sinaasappel-ig". Heerlijk dus! 😉

 

Dit heb je nodig:    voor 1 (tulband) cake 

Alles in grammen dus makkelijk in 1 x afwegen

320 gram patentbloem 

180 gram olijfolie 

260 gram Griekse yoghurt

1 theelepel vanille extract 

100 gram suiker

3 eieren 

2 sinaasappels, van 1 har sap, van beide de zest.

Voor de icing:

2 eetlepels roomkaas

1 eetlepel boter gesmolten en afgekoeld

1 eetlepel poedersuiker

2 eetlepels melk

 

En zo maak je het:

Doe de yoghurt met de eieren en de suiker in een kom.

Roer met een garde door elkaar totdat alles goed vermengd is.

Voeg de olijfolie toe en roer opnieuw goed door.

Voeg de bloem in delen toe. Roer iedere keer door totdat er geen bloem meer zichtbaar is, maar niet te lang.

Voeg het sap van de sinaasappel, drie kwart van de zest en het vanille extract toe. 
Roer nog even goed door met een spatel.

Dek de kom af met plasticfolie en laat een kwartiertje rusten.

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180gr. C en vet je cakevorm in. 

Doe het beslag in de vorm. 
Schuif in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar in 30-40 minuten. 
Om te weten of de cake gaar is kun je de saté prikker toepassen. 

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 
In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de icing.

Als de cake voldoende afgekoeld is verdeel je de icing er over. Optioneel kun je de cake garneren met wat verse sinaasappel en de achtergehouden zest. 

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.