Mexicaanse taco salade
Taco Tuesday, maar dan anders 😊
Geen taco schelpen voor ons, maar een taco salade!
Pittig gekruid rundergehakt, frisse ijsbergsla en héél veel toppings met een romige ranch dressing 😋😋
Heerlijk!
De ingrediënten: Voor 4 personen
Voor het gehakt:
1 eetlepel olijfolie
500 gram rundergehakt
0,5-1 theelepel chilipoeder afhankelijk van hoeveel pit je wilt.
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel basilicum gedroogd
1 theelepel komijnpoeder
0,25 theelepel chiliflakes
1 eetlepel ketjap manis (voor de kleur)
peper en zout naar smaak
Voor de dressing:
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels melk
1 theelepel sambal
1 eetlepel limoensap
1 snufje knoflookpoeder
1 snufje uienpoeder
1 hand vol vers gehakte peterselie
1 hand vol vers gehakte koriander
peper en zout naar smaak
Voor de sla:
1 krop ijsbergsla grof gesneden
1 flinke hand vol nacho/tortillachips naturel/licht gezouten per persoon.
De toppings:
naar keuze, bijvoorbeeld:
tomaatjes, gehalveerd
paprika alle kleuren in blokjes
Cheddar of oude kaas
olijven
kidneybonen
mais
lente-uitjes
rode ui
rode peper
blaadjes koriander
verse peterselie
enz.
En zo maak je het:
Zorg er eerst voor dat al je toppings gehakt en gesneden klaar staan.
Bak het gehakt rul en gaar in een eetlepel olijfolie.
Voeg alle kruiden toe en een eetlepel ketjap mais voor de kleur. Voeg 100ml water toe. Zet het vuur wat hoger zodat het inkookt en het water verdampt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Breng ook dit op smaak met zout en peper.
Zet aan de kant.
Neem een grote kom (of voor ieder een aparte kom)
Leg de ijsbergsla op de bodem.
Verdeel de tortilla chips erover.
Schep het gehakt erop.
Verdeel vervolgens alle toppings er overheen.
Serveer de dressing apart.
Smakelijk!