Kip Teriyaki met ananas
Wil je nu eens echt een zomers gerecht op tafel zetten, serveer het dan eens in een ananas! Gewoon omdat het kan! 😊
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
Olijfolie om te bakken
0,5 ananas per persoon in de lengte doorgesneden.
4 kleine kipfilets in blokjes gesneden
250 gram witte rijst
1 rode paprika in blokjes
1 courgette in halve maantjes
2 rode uien in grove parten gesneden
Voor de Teriyaki saus:
1 scheutje sesamolie
100 ml sojasaus
100 ml water
1 teentje knoflook fijn gehakt
1/2 duim gember fijn gehakt
1 eetlepel honing
Om de saus te binden:
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel koud water
En zo maak je het:
Snij de ananas in de langte doormidden en hol het uit met behulp van een mes en een lepel.
Snij het vruchtvlees in blokjes en doe ze in een kommetje. Laat ook het sap niet verloren gaan. Voeg dit toe aan de blokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even staan met het deksel op de pan.
Meng alle ingrediënten voor de Teriyaki saus in een kommetje.
Bak de kip in een grote braadpan of wok in een scheutje olijfolie aan totdat deze lichtbruin en grotendeels gaar is.
Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant.
Voeg alle gesneden groente toe en bak deze op hoog vuur een paar minuutjes aan.
Voeg de kip weer toe en ook de Teriyaki saus samen met het maïzena papje. . Zet het vuur middelhoog en bak nog een paar minuutjes tot dat de kip gaar is en de groenten nog lekker knapperig. Blijf steeds goed roeren anders bakt het snel aan. Voeg als laatste de ananas toe en warm nog even door.
Serveer de rijst in de ananas. Schep de kip Teriyaki erop en serveer meteen!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties